fbpx
MENU

Actueel

Brocante markten in Plombières

Van April t/m October zijn er in het centrum van het historische centrum van Plombières gezellige brocante markten. Elke tweede zondag van de maand. Lekker struinen in de kraampjes en uitstallingen van professionele en amateur brocante aanbieders. Tussendoor even op een terrasje een glaasje of koffietje en dan weer verder zoeken of er voor jou iets speciaals tussen zit. Leuk om mee te nemen als souvenir aan een fijne vakantie op La Petite Frida.

De poster van de brocante markten van 2023

Winterbanden of sneeuwkettingen verplicht

Vanaf 1 november 2021 is het verplicht om winterbanden onder je auto te hebben als je naar Plombières-les-Bains komt. Als alternatief mag je ook sneeuwkettingen of sneeuwsokken in je auto hebben liggen, dan zijn de winterbanden niet verplicht. De verplichting geldt van 1 november tot 1 april. Meer info vind je op de site van de Franse overheid.

La Petite Frida met een fijn laagje sneeuw

De kerstmarkt van Plombières-les-Bains

Vier weekenden lang kun je genieten van de sfeervolle markt. Er zijn kraampjes waar je leuke kerstcadeautjes kunt kopen van lokale ambachtslieden en overal kun je lekkere vin chaud (glühwein) drinken. Er is muziek en als het te koud wordt kun je altijd even naar een barretje of restaurant gaan. Het bijzondere aan de kerstmarkt van Plombières is de decoratie van het centrum. Overal zie je originele kerstversieringen en taferelen die iets met kerst te maken hebben (met ieder jaar een ander thema). Alsof het een kleine Efteling is, maar dan alles handgemaakt en met een vleugje nostalgie.

Praktisch:

De kerstmarkt van Plombières-les-Bains is open van 11.00 tot 20.00 uur op alle zater- en zondagen voor de kerstdagen.

Gezellige kerstsfeer in Plombières

Translate »