fbpx
MENU

Leuke Tips voor jouw hondenvakantie…

Met al je honden naar Frankrijk. Dan ga je heerlijke lange wandelingen samen maken, een waterval bezoeken of picknicken op een prachtig stil plekje met mooi uitzicht. Lekker relaxen in de grote omheinde tuin, waar de honden heerlijk hun gang kunnen gaan is ook fijn.

Maar misschien heb je ook wel even zin in wat anders: snuffelen op een brocante marktje, een leuk festival bezoeken, plaatselijke specialiteiten proeven op een avondmarkt of oude auto’s kijken tijdens een old-timers-rally.

Daarom hier een overzichtje van allerlei evenementen en markten
die er jaarlijks in en rond Plombières zijn.
Het hoogtepunt in de winter is de unieke kerstmarkt van Plombières, die elk jaar vele tienduizenden mensen trekt. In het voorjaar zijn er enkele bijzondere markten en evenementen.
En als de Fransman weer begint te denken aan zijn zomervakantie, wordt er van alles georganiseerd.
Zodra de data van deze evenementen bekend zijn zullen ze hier in het overzichtje verschijnen.

Foire des petits cochons

Juni

 In Ruaux staat alles in het teken van varkentjes. Biggetjes kan je er bekijken en veel locale producten kopen en proeven. Een bijzondere markt, minder geschikt voor vegetariërs.

Nieuw: Les Estivals!

De hele zomer

Plombières is een bruisend stadje: nu ook de hele zomer een serie van 7 gratis concertjes. Op de Bain Romain, midden in het centrum, geeft een bandje een concert van 20.30 t/m 22.00 uur. Gezellig op een terrasje zitten met gratis concert erbij!

Kersenfeest in Fougerolle

Juli

Elk jaar wordt in Fougerolles in het eerste weekend van juli het Kersenfeest gehouden. In de omgeving van Fougerolles staan 35.000 kersenbomen. Deze geven elk jaar vele kilo’s kleine stevige kersen die heerlijk zijn om zo te eten, maar ook in in een flan, clafoutis of beignet zalig zijn. Maar ze dienen ook als belangrijk ingrediënt voor de Kirsch, waar dan weer veel andere producten mee gemaakt worden: van de beroemde Griottines (kersen gemarineerd in kirsch), bonbons en niet te vergeten het wereldberoemde Plombières ijs.
Natuurlijk kunt u proeven van al dit lekkers op deze markt en ook wat kopen om thuis nog na te genieten.

Nationale feestdag viering!

Juli

De nationale feestdag van Frankrijk wordt gevierd op 14 juli (Frans: quatorze juillet). Maar omdat iedereen dan voor de buis wil zitten om naar de parade op de Champs Elysee in Parijs te kijken, is het ook al traditie om het in het land op de dichtsbijzijnde zaterdag te vieren. Zo ook in Plombières.
Een gezellig bbq-buffet met musicale omlijsting vanaf 7 uur op de Promenade des Dames en (helaas voor de hondjes, dat hoort er nou eenmaal bij) is er vaak een klein vuurwerk ter afsluiting.

Peintres dans la rue

Juli

Een jaarlijkse wedstrijd voor amateur-kunstenaars om Plombières zo mooi mogelijk in een kunstwerkje weer te geven. Overal zitten mensen hun best te doen een mooie tekening of schilderij te maken van een mooi plekje van Plombières om zo een prijs in de wacht te slaan.

Rock les Bains

Augustus

Jaarlijks tweedaags rockfestival met optredens van diverse bands. Gezelligheid en gratis muziek! Pamfletjes met de optredende artiesten ter plaatse te verkrijgen, of kijk even op de FB-pagina of site van het evenement.

Greniers dans la rue

Augustus

Greniers zijn zolders, dus letterlijk betekent het de zolders op straat. De grootste rommelmarkt van het jaar! Alle Plombinois halen hun oude spulletjes van zolder en bieden ze te koop aan. De plek voor een bijzondere aankoop van net dat ene antieke voorwerp waar je al lang naar gezocht hebt…
Erg gezellig ook!

Prachtige fototentoonstelling

Les Sentiers de la photo

Prachtige foto’s tentoongesteld in de natuur.
Te bezoeken met je hond(-en). Prachtige wandeling door schitterende tuin en bos, langs kunstfoto’s van beroemde fotografen. Een echte aanrader om te bezoeken vanuit La Petite Frida!
Kijk ook op de site van de expositie.
Van mei t/m november, hele dag open van zonsop- tot zonsondergang (gratis).

• • • • •Markt! • • • • •

HET HELE JAAR

Plombières

elke vrijdagochtend

tot 12 uur

Val D’Ajol

elke zondagochtend

tot 12 uur

Luxeuil

elke zaterdagochtend

tot 12 uur

Remiremont

elke dinsdagochtend

tot 12 uur

‘S ZOMERS (juli en augustus)

Een aanrader: avondmarkten met hoofdzakelijk kraampjes van kleine producenten van alle culinaire specialiteiten van de streek

Girmont Val d’Ajol:
de leukste in de omgeving!: avondmarkt elke vrijdag vanaf 18.00 uur
Ruaux:
6 en 20 juli, 3 en 17 aug van 18.00 t/m 21.00 uur
Haut du Tôt:
vanaf half juli tot eind aug avondmarkt elke donderdag vanaf 17.00 uur
(leuk in combinatie met de fototentoonstelling)
Faucogney
boerenmarkt in juli en aug van 16.00 t/m 20.00 uur
(aanrader! : mooi gelegen, uitgebreide markt en veel biologische producten)
Luxeuil:
avondmarkt elke dinsdag vanaf 17.00 uur (vooral veel eettentjes waar je wat kan kopen en dan op kan eten op openbare terrassen tussen de tentjes, met muziekje erbij)

ELKE TWEEDE ZONDAG van de maand (van april t/m oktober)

Puces et Brocante in Plombières!

Gezellige rommelmarkt met vele kraampjes van professionele en amateur brocante-verkopers.
Ook alle brocante en antiekwinkeltjes van Plombières zijn open.
Lekker snuffelen of er nog wat leuks te vinden is tussen alle troepies.

• •2 Toppers van Plombières• •

Hele jaar door

De Jardins en Terrasses zijn het hele jaar door geopend voor publiek. Zomers worden er vele avond-concertjes georganiseerd, is er een groot feest begin juli en tijdens het derde weekend van de kerstmarkt worden er 100 lichtjes aangestoken in de tuinen (een magisch schouwspel en een van de hoogtepunten van de kerstmarkten). De tuinen zijn erg mooi aangelegd met vele zitjes, romantische hoekjes, prachtige bloemen en vele “kunstvoorwerpen”. Een bezoek waard!

Juli
Les Jardins en Fête, de hele dag concertjes, demonstraties en tentoonstellingen in de tuinen: heel gezellig!

Jardins en Terrasses

Marché de Noël

4 weekenden voor de kerst

De kerstmarkt van Plombières, bekend en geliefd in héél Frankrijk. Uniek door z’n prachtige decoraties en z’n vele animaties en gezelligheid. Veel kraampjes met kunstnijverheid en plaatselijke producten. Een unieke markt op alle weekenden van de advent.

Translate »