fbpx
MENU

Leuke Tips voor jouw hondenvakantie…

Met al je honden naar Frankrijk. Dan ga je heerlijke lange wandelingen samen maken, een waterval bezoeken of picknicken op een prachtig stil plekje met mooi uitzicht. Lekker relaxen in de grote omheinde tuin, waar de honden heerlijk hun gang kunnen gaan is ook fijn.

Maar misschien heb je ook wel even zin in wat anders: snuffelen op een brocante marktje, een leuk festival bezoeken, plaatselijke specialiteiten proeven op een avondmarkt of oude auto’s kijken tijdens een old-timers-rally.

Daarom hier een overzichtje van allerlei evenementen en markten
die er in en rond Plombières zijn.
Het hoogtepunt in de winter is de unieke kerstmarkt van Plombières, die elk jaar vele tienduizenden mensen trekt. In het voorjaar zijn er enkele bijzondere markten en evenementen.
En als de fransman weer begint te denken aan zijn zomervakantie, wordt er van alles georganiseerd.
Zodra de data van deze evenementen bekend zijn zullen ze hier in het overzichtje verschijnen.

Kunst in de straten

juli 2019

PLB-Art: een twintigtal internationale kunstenaars tonen hun werk in de straten van ons mooie historische stadje. Ze gaan ook ter plekke hun kunst beoefenen zodat je mee kan kijken hoe de kunstenaars te werk gaan.

Nieuw: Les Estivals!

 juli en augustus 2019

Plombières is een bruisend stadje: nu ook de hele zomer een serie van 7 gratis concertjes. Op de Bain Romain, midden in het centrum, geeft een bandje een concert van 20.30 t/m 22.00 uur. Gezellig op een terrasje zitten met gratis concert erbij!

Peintres dans la rue

juli 2019

Een jaarlijkse wedstrijd voor amateur-kunstenaars om Plombières zo mooi mogelijk in een kunstwerkje weer te geven. Overal zitten mensen hun best te doen een mooie tekening of schilderij te maken van een mooi plekje van Plombières om zo een prijs in de wacht te slaan.

Rock les Bains

augustus 2019

Jaarlijks tweedaags rockfestivalletje met optredens van diverse bands. Gezelligheid en gratis muziek! Pamfletjes met de optredende artiesten ter plaatse te verkrijgen, of kijk even op de FB-pagina of site van het evenement.

Greniers dans la rue

augustus 2019

Greniers zijn zolders, dus letterlijk betekent het de zolders op straat. De grootste rommelmarkt van het jaar! Alle Plombinois halen hun oude spulletjes van zolder en bieden ze te koop aan. De plek voor een bijzondere aankoop van net dat ene antieke voorwerp waar je al lang naar gezocht hebt…
Erg gezellig ook!

Prachtige fototentoonstelling over Tibet

Les Sentiers de la photo

Prachtige foto’s tentoongesteld in de natuur.
Te bezoeken met je hond(-en). Prachtige wandeling door schitterende tuin en bos, langs kunstfoto’s van beroemde fotografen. Een echte aanrader om te bezoeken vanuit La Petite Frida!
Kijk ook op de site van de expositie.
Van juni t/m november 2019, hele dag open van zonsop- tot zonsondergang (gratis).

• • • • •Markt! • • • • •

HET HELE JAAR

Plombières:
elke vrijdagochtend tot 12 uur
Val D’Ajol:
elke zondagochtend tot 12 uur
Luxeuil:
elke zaterdagochtend tot 12 uur

‘S ZOMERS (juli en augustus)

Een aanrader: avondmarkten met hoofdzakelijk kraampjes van kleine producenten van alle culinaire specialiteiten van de streek

Girmont Val d’Ajol:
avondmarkt elke vrijdag vanaf 6 uur
Luxeuil:
avondmarkt elke dinsdag vanaf 5 uur

ELKE EERSTE ZONDAG van de maand (van april t/m oktober)

Puces et Brocante in Plombières!

Gezellige rommelmarkt met vele kraampjes van professionele en amateur brocante-verkopers.
Ook alle brocante en antiekwinkeltjes van Plombières zijn open.
Lekker snuffelen of er nog wat leuks te vinden is tussen alle troepies.

• •2 Toppers van Plombières• •

Hele jaar door

De Jardins en Terrasses zijn het hele jaar door geopend voor publiek. Zomers worden er vele avond-concertjes georganiseerd, is er een groot feest begin juli en tijdens het derde weekend van de kerstmarkt worden er 100 lichtjes aangestoken in de tuinen (een magisch schouwspel en een van de hoogtepunten van de kerstmarkten). De tuinen zijn erg mooi aangelegd met vele zitjes, romantische hoekjes, prachtige bloemen en vele “kunstvoorwerpen”. Een bezoek waard!

in juli 2019 concerten in de tuinen
en in augustus Les Jardins en Fête, met de hele dag concertjes, demonstraties en tentoonstellingen: heel gezellig!

Jardins en Terrasses

Marché de Noël

4 weekenden voor de kerst

De kerstmarkt van Plombières, bekend en geliefd in héél Frankrijk. Uniek door z’n prachtige decoraties en z’n vele animaties en gezelligheid. Veel kraampjes met kunstnijverheid en plaatselijke producten. Een unieke markt op alle weekenden van de advent.

Translate »