fbpx
MENU

De Vogezen

Plombières ligt in het zuidwesten van de Vogezen. Dit gebied ligt in het noordoosten van Frankrijk Het begint vlak onder Luxemburg en loopt door tot vlak aan de Zwitserse grens (bij Basel), aan de oostkant grenzen de Vogezen aan het Rijndal dat de grens tussen Frankrijk en Duitsland vormt. Overal in de Vogezen zijn prachtige wandelroutes, zowel voor de relaxte wandelaar als voor de sportieve loper.
Centraal in de Vogezen liggen de ballons, de hoogste toppen. De Grand Ballon en de Ballon d’Alsace (beide zo’n 1350 meter hoog) zijn daarvan de bekendste. Je vind er spectaculaire natuur, met hoge watervallen, prachtige bergmeren, adembenemende uitzichten en ’s winters een flink pak sneeuw. De Ballon d’Alsace ligt op een half uurtje rijden van Plombières.
Dichtbij Plombières zijn prachtige valleien, zoals Le Val d’Ajol. Hier vind je mooie watervallen zoals le Cascade du Gehard, een schitterend komdal (Herival) met vele stroompjes en bijzondere flora en fauna en het piepkleine gehucht Girmont Val d’Ajol waar ’s zomers wekelijks een regionaal bekende avondmarkt met streekgerechten wordt gehouden. Rondom Plombières en Le Val d’Ajol zijn al zo’n 30 gemarkeerde wandelroutes te vinden!

Translate »