MENU

Leuke Tips

Met al je honden naar Frankrijk. Dan ga je heerlijke lange wandelingen samen maken, een waterval bezoeken of picknicken op een prachtig stil plekje met mooi uitzicht. Lekker relaxen in de grote omheinde tuin, waar de honden heerlijk hun gang kunnen gaan is ook fijn.

Maar misschien heb je ook wel even zin in wat anders: snuffelen op een brocante marktje, een leuk festival bezoeken, plaatselijke specialiteiten proeven op een avondmarkt of oude auto’s kijken tijdens een old-timers-rally.

Daarom hier een overzichtje van allerlei evenementen en markten
die er in en rond Plombières zijn.
Het hoogtepunt in de winter is de unieke kerstmarkt van Plombières, die elk jaar vele tienduizenden mensen trekt. In het voorjaar zijn er enkele bijzondere markten en evenementen.
En als de fransman weer begint te denken aan zijn zomervakantie, wordt er van alles georganiseerd.
Zodra de data van deze evenementen bekend zijn zullen ze hier in het overzichtje verschijnen.

Bénédiction des Eaux

10 mei 2018

Een van de vaste tradities in Plombières is het zegenen van het heilzame water van dit kuuroord. De hele katholieke gemeenschap komt bijeen op Place Bain Romain om met de nodige rituele handelingen het bronwater te zegenen. Daarna met z’n alle naar de kermis ( stukje verderop in het stadje) om het te vieren!

City-run van de 1000 traptreden

13 mei 2018

Plombières heeft heel veel trappetjes overal. Deze hebben ze ineen parcours aan elkaar gekoppeld en er een 1000 traptreden-cityrun van gemaakt. Een heftige hardloopwedstrijd, die buiten de wedstrijd om ook als ludieke wandeltocht te lopen is. Dan natuurlijk op je gemak, met de hondjes, terwijl je ruimschoots de tijd hebt om te genieten van het mooie uitzicht en alle bijzondere historische plekken in ons prachtige stadje.

Markt van oude boeren materialen

19 en 20 mei 2018

In het idyllisch gelegen Girmont Val D’Ajol worden alle oude tractoren, ploegen en ander boeren materiaal tevoorschijn gehaald en tentoongesteld. Een historische kijk op het franse boeren leven. Een gezellige vlooienmarkt en hapje en drankje erbij maken het evenement compleet.

TherMotorShow

19-20-21 mei 2018

Nieuw evenement in Plombières, speciaal voor iedereen die gek is op alles op wielen wat hard rijdt. Race motors, auto’s vrachtwagens. Tentoonstelling van exemplaren met spectaculaire beschilderingen en bijzonder uiterlijk. Demonstraties, shows, muziekje, hapje, drankje: gezellige boel in Plombières!

Foir aux petits Cochons

24 juni 2018

 In Ruaux staat alles in het teken van varkentjes. Biggetjes kan je er bekijken en veel producten van varkensvlees kopen en proeven. Een bijzondere markt, niet voor vegetariërs.

Kersenfeest in Fougerolle

7 & 8 juli 2018

Elk jaar wordt in Fougerolles in het eerste weekend van juli het Kersenfeest gehouden. In de omgeving van Fougerolles staan 35.000 kersenbomen. Deze geven elk jaar vele kilo’s kleine stevige kersen die heerlijk zijn om zo te eten, maar ook in in een flan, clafoutis of beignet zalig zijn. Maar ze dienen ook als belangrijk ingrediënt voor de Kirsch, waar dan weer veel andere producten mee gemaakt worden: van de beroemde Griottines (kersen gemarineerd in kirsch), bonbons en niet te vergeten het wereldberoemde Plombières ijs.
Natuurlijk kunt u proeven van al dit lekkers op deze markt en ook wat kopen om thuis nog na te genieten.

• • • • •Markt! • • • • •

HET HELE JAAR

Plombières:
elke vrijdagochtend tot 12 uur
Val D’Ajol:
elke zondagochtend tot 12 uur
Luxeuil:
elke zaterdagochtend tot 12 uur

‘S ZOMERS (juli en augustus)

Een aanrader : avondmarkten met hoofdzakelijk kraampjes van kleine producenten van alle culinaire specialiteiten van de streek

Girmont Val d’Ajol:
avondmarkt elke vrijdag vanaf 6 uur
Luxeuil:
avondmarkt elke dinsdag vanaf 5 uur

ELKE EERSTE ZONDAG van de maand (van april t/m oktober)

Puces et Brocante in Plombières!

Gezellige rommelmarkt met vele kraampjes van professionele en amateur brocante-verkopers.
Ook alle bracante en antiekwinkeltjes van Plombières zijn open.
Lekker snuffelen of er nog wat leuks te vinden is tussen alle troepies.

• •2 Toppers van Plombières• •

Jardins en Terrasses

Hele jaar door

De Jardins en Terrasses zijn het hele jaar door geopend voor publiek. Zomers worden er vele avond-concertjes georganiseerd, is er een groot feest begin juli en tijdens het derde weekend van de kerstmarkt worden er 100 lichtjes aangestoken in de tuinen (een magisch schouwspel en een van de hoogtepunten van de kerstmarkten). De tuinen zijn erg mooi aangelegd met vele zitjes, romantische hoekjes, prachtige bloemen en vele “kunstvoorwerpen”. Een bezoek waard!

Marché de Noël

4 weekenden voor de kerst

De kerstmarkt van Plombières, bekend en geliefd in héél Frankrijk. Uniek door z’n prachtige decoraties en z’n vele animaties en gezelligheid. Veel kraampjes met kunstnijverheid en plaatselijke producten. Een unieke markt op alle weekenden van de advent.

Translate »